17 Mayıs 2017 Çarşamba

Tahinli katmer çörek







Tahinli katmer çörek


Malzemeler

    1 yemek kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı ılık süt
    1 adet yumurta
    1 yemek kaşığı toz şeker
    Bir tatlı kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı aktif kuru maya
    Aldığı kadar un

İçi için


    1 su bardağı tahin
    6 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için


    Pekmez
    susam

Yapılışı

  Mayayı şeker ve ılık süt ile eritin.
    Tereyağı, sıvıyağ, tuz, yumurta, aldığı kadar un ekleyip kulakmemesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurun.
   Hamurun üzerini bir bezle kapatıp,yarım saat kadar mayalandırın.
    Tahin, sıvıyağ ve şekeri karıştırın.
  Mayalanan hamuru 6 bezeye bölün.
    Tezgaha un serpin ve bezeleri merdane yardımıyla Servis tabağı büyüklüğünde açın.
    Üzerine şekerli tahinli sürün ve üst üste dizin.Altıncı bezeye sürmeyin.
    Kat kat olan tahinli hamurları merdane yardımıyla açın ve geri kalan tahini üzerie sürün ve uzunlamasına 3-4 parmak genişliğinde
kesin kesilen şeritleride ortadan ikiye kesin (daha küçük olmasını istediğim için ben ikiye kestim siz kesmeyebilirsiniz)kendi etrafında dolayarak rulo yapın
Unlayarak her ruloyu tekrar pasta tabağı genişliğinde açın.
   
 Üzerlerine  pekmez sürün ve susam serpin
    Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

**Çok kabarık olsun istemezseniz kızarmaya başlamadan fırındayken bir spatula ile**

**hafif vurarak bastırın** 

Afiyet olsun..










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim Allah c.c. Razı olsun.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...