1 Haziran 2015 Pazartesi

Muzlu parfe














Hayırlı günler tüm takipçilerim.Bu parfe tarifini büyük kızım kendi evinde yapmış ve beğenmişler.Banada yapmamı tavsiye etti,bende yaptım ve sonuç mükemmel sizlere de yapmanızı öneririm.Sevgilerimle..

MUZLU PARFE


MALZEMELER:

1 paket toz halde sade krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
6 adet kakaolu petibör büsküvi
1 adet muz (küçük doğranmış)
6 adet sade petibör büsküvi
1 avuç bıçakla iri kıyılmış fındık içi ( ben ilave ettim )
6 adet bıçakla iri kıyılmış ceviz içi



ÜZERİ İÇİN:

1 paket bitter çikolata



YAPILIŞI:

Soğuk süt ile krem şanti çırpılır,üzerine küçük parçalara kırılmış 
büküviler,doğranmış muz,iri kıyılmış ceviz ve fındıklarda eklenir, karıştırılır.
 Streç film serilmiş kalıba dökülür, buzlukta 1 gece bekletilir.
Ertesi gün çikolata benmari usülü eritilir.Donmuş kalıptan çıkarılmış parfenin üzerine gezdirilir.
 soğutulup üzerine dökülür. Servise kadar dolapta bekletilir.
Dolaptan çıkarıp,biraz bekleterek çok yumuşamadan yerseniz 
 nefis olur..


AFİYET OLSUN...


1 yorum:

  1. Bir adet küçük doğranmış muz olacaktı herhalde.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...