Hayırlı günler tüm takipçilerim.Bu parfe tarifini büyük kızım kendi evinde yapmış ve beğenmişler.Banada yapmamı tavsiye etti,bende yaptım ve sonuç mükemmel sizlere de yapmanızı öneririm.Sevgilerimle..
MUZLU PARFE
1 paket toz halde sade krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
6 adet kakaolu petibör büsküvi
1 adet muz (küçük doğranmış)
6 adet sade petibör büsküvi
1 avuç bıçakla iri kıyılmış fındık içi ( ben ilave ettim )
6 adet bıçakla iri kıyılmış ceviz içi
ÜZERİ İÇİN:
1 paket bitter çikolata
YAPILIŞI:
Soğuk süt ile krem şanti çırpılır,üzerine küçük parçalara kırılmış
büküviler,doğranmış muz,iri kıyılmış ceviz ve fındıklarda eklenir, karıştırılır.
Streç film serilmiş kalıba dökülür, buzlukta 1 gece bekletilir.
Ertesi gün çikolata benmari usülü eritilir.Donmuş kalıptan çıkarılmış parfenin üzerine gezdirilir.
soğutulup üzerine dökülür. Servise kadar dolapta bekletilir.
Dolaptan çıkarıp,biraz bekleterek çok yumuşamadan yerseniz
nefis olur..
Bir adet küçük doğranmış muz olacaktı herhalde.
YanıtlaSil