ETLİ PATLICAN KEBABI
MALZEMELER:
1 kg patlıcan
*****
*****
ETLİ KISIM İÇİN:
750 gr kuşbaşı dana eti1 adet küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Kişniş,kimyon,karabiber
******
SOSU VE ÜZERİNE:
4 adet domates2 diş sarımsak
6 adet yeşil köy biberi
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI:
Alacalı soyduğumuz patlıcanları İri küp,küp doğrayın.Yağda pembeleşene kadar kızartın.
Kızaran patlıcanları havlu peçete yaydığımız bir kaba alın.
Sıvıyağı tencerede kızdırın ve kuşbaşı etleri atıp mühürleyin.Üzerine küçük doğranmış soğan ve sarımsakları ve baharatlarınıda atarak pişene kadar kendi suyuyla kavurun ocağı kapatmaya yakın tuz ilavesi yapın.ben granit tencerede pişirdim siz düdüklüde haşlayarak ve sonrası kavurarak yapabilirsiniz.
Patlıcanları fırın kabına dizin. Üzerine kuşbaşı kavurduğunuz etleri döşeyin.
Kabuğu soyulup doğranmış domates ve irice doğradığımız biberleri en üste serpin.
Bir kaşık salçayı 1,5 barda suda karıştırarak çözdürün.İçine tuz ve küçük rendelenmiş sarımsakları atın,yemeğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.