Kremalı sütlaç
Malzemeler
1 türk kahvesi fincanı pirinç
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 büyük çay bardağı toz şeker (125 ml)
2.5 Su bardağı (yarım litre) süt
Yarım paket (100ml) krema
Yarım paket vanilya
Yapılışı
Pirinçleri 2,5 -3 su bardağı kadar suda haşlıyoruz ardından sütünü ve şekerini ilave ediyoruz.
Kaynadıktan sonra suyla seyrelttiğimiz nişastayı ekliyoruz
Altını kapatırken kremayı ve vanilyayı ekliyoruz
Fırın kaselerine koyup tepsinin altına su koyuyoruz sadece üst açık ayarda 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Merhabalar.
YanıtlaSilFırın sütlaçlarının ortası genelde böyle yanıyor. Böyle daha mı lezzetli oluyor. Biz sütlaçı fırında değil, diğer türlü yaparız. Ben değil, ben beceremem sağolsun eşim yapar. Sıcak sıcak küçük kaselere doldurur ve soğumaya bırakır. Lokantaların vitrinlerinde de hep sütlacı böyle yüzü yanık görürdüm. Demek ki, bunlar kremalı fırında sütlaçlarmış.
Çok güzel ve enfes görünüyorlar. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla.
ellerınıze saglık
YanıtlaSilmerhaba hanımefendi. bloğunuz ve tarifleriniz çok güzel. çok nefis görünüyorlar gerçekten. umarım devam edersiniz yazmaya.
YanıtlaSil