18 Kasım 2020 Çarşamba

Katmer poğaça



Katmer poğaça

Malzemeler

2 Yumurta (1 tanesinin sarısı üzerleri için )
2 su bardağı ılık süt
3 tatlı kaşığı Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un

Ara Katlara sürmek için :
150 gr oda ısısında tereyağ


Üzerine
1 Yumurta Sarisi (akını hamura eklemistik)
1 tatlı kaşığı Süt

İç harcı

200 gr kadar beyaz peynir

 

Yapılışı

Tüm hamur malzemeleriyle 30 dk mayalandıralım.Mayalanan hamuru bir kaç kez yoğuralım havasını çıkaralım 18 adet bezeye bölelim
Bezelerimizden birini alalım ve unladığımız tezgaha alarak merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım.
Açtığımz hamuru bir kenara alalım ve üzerine tereyağı sürelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde açalım ve üzerine tereyağı sürerek üst üste dizelim.9 arlı şekilde gruplandıralım Son bezeyi açtıktan sonra diğer hamurların üzerine yerleştirelim ve bu defa üzerine yağ sürmeyelim.İkinci grubu da aynı şekilde hazırlayalım.Buzdolabında 30 dk bekletelim yağımız donsun
Üst üste koymuş olduğunuz hamurun ilkini fazla ezmeden elimizle biraz büyütelim. Daha sonra  az un serperek merdane yardımı ile büyütelim. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzememizi koyalım ve saralım.12 veya 16 adet
Sardığımız  poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. 30 dakika tepside mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sütle çırpıp sürelim.Pişmeye hazır poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...