Malzemeler
1 paket mısır nişastası(400gr)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket oda ısısında margarin
2 su bardağı un (azalabilir veya çoğalabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakao
Yapılışı
Margarin pudra şekeri ve yumurta bir kapta karıştırılır.
İçine diğer kuru malzemeler kakao hariç eklenir ve yoğurulur.
Hamur ikiye ayrılır, bir parçasına 2-3 yemek kaşığı kako eklenir ve yoğurulur.
İki hamurdanda fındık büyüklüğünde toplar yapılır.
1 ortaya 6 yana olmak üzere papatya şekli verilir[Dışa ister kakao ister sade]
Un serpilmiş veya yağlı kağıtlı tepside 180 derecede 20-25 dk pembeleşinceye kadar pişirilir..
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.