28 Ocak 2017 Cumartesi

Kuru baklava kurabiyesi















KURU BAKLAVA KURABİYESİ

 

Hamuru İçin;

3 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un


İç Harcı İçin;

1 su bardağı ceviz içi
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin;
1 adet yumurta


Yapılışı:

Hamuru için yoğurt, oda sıcaklığında ki tereyağı, kabartma tozu ve unu bir kaba koyup yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru dörde bölerek beze yapın. İçi için cevizi rondodan geçirin. Yumurtanın akını, rondodan geçirdiğiniz cevizleri ve toz şekeri bir kaba koyup karıştırın. Bezelediğiniz hamurları açın. Açtığınız hamurun üzerine iç harcın dörtte birini koyup rulo şeklinde sarın. Diğer hamurları da bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurtanın sarısını sürün. Hamurları 2 parmak kalınlığında çapraz olarak kesin. Tepsiye yerleştirerek fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Afiyet olsun


1 yorum:

  1. Elinize sağlık son derece lezzetli bir kurabiye olmuşa benziyor sevgiler

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...