KURU BAKLAVA KURABİYESİ
Hamuru İçin;
3 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
1 su bardağı ceviz içi
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin;
1 adet yumurta
Yapılışı:
Hamuru için yoğurt, oda sıcaklığında ki tereyağı, kabartma tozu ve unu
bir kaba koyup yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru dörde bölerek beze yapın. İçi
için cevizi rondodan geçirin. Yumurtanın akını, rondodan geçirdiğiniz
cevizleri ve toz şekeri bir kaba koyup karıştırın. Bezelediğiniz
hamurları açın. Açtığınız hamurun üzerine iç harcın dörtte birini koyup
rulo şeklinde sarın. Diğer hamurları da bu şekilde yaptıktan sonra
üzerine yumurtanın sarısını sürün. Hamurları 2 parmak kalınlığında
çapraz olarak kesin. Tepsiye yerleştirerek fırına verip üzeri kızarıncaya kadar
pişirin.
Afiyet olsun
Elinize sağlık son derece lezzetli bir kurabiye olmuşa benziyor sevgiler
YanıtlaSil