16 Ocak 2017 Pazartesi

Antalya usulü *Kuru fasulye piyaz*





Antalya usulü *Kuru fasulye piyaz*

 

Malzemeler:

1 su bardağı kuru halde kuru fasülye
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1,5 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı tuz


Sosu:

1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı tahin
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi


Süslemek için:

2 adet haşlamış yumurta
4-5 adet çeri domates
Karabiber


Yapılışı:

Kuru fasülye akşamdan ıslatılır.Ezilmeyecek şekilde düdüklü tencerede haşlanır,süzülüp soğutulur. Üzerine piyazlık yarım ay şeklinde elimizde çok az ovulmuş soğan,ince kıyım maydanoz ve baharatlar  karıştırılır.Çukur bir kap içinde sos malzemelerinin tümü bir çatal yardımıyla çırpılır.Fasulyenin üzerine dökülüp,karıştırılır.Üzeri yumurta ve domateslerle arzuya göre süslenir ve servis edilir..


Afiyet olsun....

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...