Yalancı cheese cake
Malzemeler:
1.5 paket yulaflı veya kepekli büsküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
Kreması:
4 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığıı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilyalı Creme Ole
3-4 yemek kaşığıı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilyalı Creme Ole
Çilekli kısım için:
2 su bardağı çilek püresi4-5 yemek kaşığı toz şeker azaltabilr ve çoğaltabilirsiniz
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
Bisküviler robotta,çekilip un haline getirilir.Eritilmiş tereyağıyla karıştırılıp,yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirilir...Tüm krema malzemeleri creme Ole hariç tencereye ilave edilir,Karıştırarak muhallebi gibi pişirilir.Ilıyınca creme Ole katılıp,5-6 dakika mikserle çırpılır.Kalıptaki bisküvili tabanın üzerine dökülüp, yayılır.Çilekli kısım için nişasta, toz şeker ve robotta püre haline getirilmiş çilekler tencerede koyulaşana kadar pişirilir.
Pişirilen çilekli sos ilk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine dökülüp,yayılır.
Soğuyunca buzdolabına konulup, katılaşana kadar bekletilir.
bayılırım bunun tarifi var mı acaba blogda fala?
YanıtlaSil