KISTIRMA KABAK DOLMASI
MALZEMELER:
1 kilo kabak
İÇ HARCI:
125 gr kıyma
Yarım su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
1 tutam taze nane (ince kıyılmış)
Tuz,karabber,kişniş,kimyon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
1 tutam taze nane (ince kıyılmış)
Tuz,karabber,kişniş,kimyon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
SOSU İÇİN:
4 tane büyük boy domates
4 diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı salça
1 --1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı salça
1 --1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Kabakları yıkayıp temizledikten sonra bir parmak genişliğinde halka
şeklinde kesiyoruz. Daha sonra kestiğimiz halkaların da ortasından biraz
kesiyoruz. Tamamen kesip birbirinden ayırmıyoruz. Diğer taraftan
dolmanın iç malzemelerini birlikte karıştırıyoruz,kestiğimiz
kabakların içine dolduruyoruz. Tüm malzeme bitene kadar devam
ediyoruz . Sosu için domatesleri salçayı ve sarımsakları robottan geçirip
tencerenin içine alıyoruz. Üzerine hazırladığımız dolmalarımızı
diziyoruz.Üzerine tuzunu serpiştiriyoruz..Sıvı yağınıda gezdiriyoruz,sıcak suyunu da ekleyip üzerine porselen bir tabak kapatıp,kısık ateşte pişiriyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.