MEYVELİ,ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI
MALZEMELER:
4 su bardağı süt
1 ince belli çay bardağı toz şeker
5 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
ÇİLEKLİ SOS:
1 su bardağı çilek püresi
2 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker çoğaltabilirsiniz
ARASINA:
1 adet muz yarım ay kesilmiş
1 küçük kase iri doğranmiş çilek
YAPILIŞI:
İrmikli
kısım tüm malzemeleriyle bir tencerede koyulaşana kadar göz göz olana
kadar pişirilir.Islatılmış suyu süzülmüş kalıba boşaltılır.Üzerine
aralıklarla muz ve çilek parçaları dizilir.hafifçe bastırılır.Çilekli
sos için olan malzemelerde bir tencere içinde göz göz olana kadar
pişirilir.Meyvelerin üzerine dökülüp,düzleştirilir.Buzdolabında
soğutulur arzuya göre süslenir serin serin servis edilir..
Nefissss görünüyor, ellerine sağlık, çileğinde yakışmadığı yer yok yani:) Nasıl güzel olmuştur. Sevgilerimle hayırlı ramazanlar diliyorum:)
YanıtlaSil