SALAMURA YAPRAK YAPIMI
Yaprakları saplarını koparmadan damarlı kısmı size bakacak şekilde üst
üste gelecek şekilde 15-20 adet şeklinde demetleyin.. Büyükçe bir leğene
yerleştirin.aralarına bolca kaya tuzu serpin.Kaynatılmış ilk sıcaklığı
çıkmış sıcak suyu üzerine dökün.
2 saat kadar bu leğende bekletin.Sararmış yapraklarımızı demet halinde sudan çıkarın suyunu sıkın.Tam saplarının olduğu kısma 1 yemek kaşığı kadar kaya tuzu koyun ve rulo yapın.Salamurayı saklayacağımız kavanoza sıkıca yerleştirin.Bu işlemi yaparkende aralarına tuz serpin.Kavanozumuz dolduktan sonrada tuzlu suyumuzdan üzerine su ilave edin.Üzerlerine yaprakların havalanmaması için isterseniz.buzdolabı poşeti yerleştirip, temiz bir taş koyun kavanozu sıkıca kapatıp serin güneş almayan bir yere kaldırın ..
2 saat kadar bu leğende bekletin.Sararmış yapraklarımızı demet halinde sudan çıkarın suyunu sıkın.Tam saplarının olduğu kısma 1 yemek kaşığı kadar kaya tuzu koyun ve rulo yapın.Salamurayı saklayacağımız kavanoza sıkıca yerleştirin.Bu işlemi yaparkende aralarına tuz serpin.Kavanozumuz dolduktan sonrada tuzlu suyumuzdan üzerine su ilave edin.Üzerlerine yaprakların havalanmaması için isterseniz.buzdolabı poşeti yerleştirip, temiz bir taş koyun kavanozu sıkıca kapatıp serin güneş almayan bir yere kaldırın ..
çok güzel olmuş...Allah güle güle yemek nasip etsin...AYNUR YILDIZ KARATAŞ
YanıtlaSilTeşekkür ederim ablacım :)
Sildeğerli sema hanım ellerinize sağlık salamura yapımınızı özenle aşama aşama ekranda gördüğümüz gibi el emeğinizle her zaman olduğu gibi sayfanız mükemmel beğeniyle takip ediyoruz sayfanızı ben de mutfağı çok uzun senelerdir çok seviyorum emekliyim evimde mutfağıma girmediğim gün yoktur allahımız hepimize kendi yerimizi açmaya nasip etsin inşallah sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı akşamlar neriman satar eftekin .
YanıtlaSilTeşekkür ederim Neriman hanımcım sevgiler :)
SilOO maşallah. salamuralar yapılmışbile :) afiyetle yiyin.
YanıtlaSilOo afiyetle yersin inşallah. Geçen yıl bende yapmıştım. Ama bu tuzla sararken resmen ellerim mahvoldu. Eldivensiz tavsiye etmem :)
YanıtlaSilSevgiler. ..
Teşekkür ederim Gülay'cım çok haklısın sevgilerimle :)
Silsalamurayı yapmışsınız bile ben ankaradayım daha erken diye düşünüyorum ama bilemedim
YanıtlaSilBen Keçiören'deyim .Siz Ankara'nın neresindesiniz,Sibel hanım .salı ve Cuma günü yakınımızda pazarımız var gelin sizede alalım .Yaprak kartlaştıktan sonra salamurayı yapmayı ben pek sevmiyorum güzelde olmaz yani .sevgiler
YanıtlaSil