1 Mayıs 2014 Perşembe

İRMİK HELVASI

İRMİK HELVASI


MALZEMELER:

250 gr. tereyağı veya margarin
2 su bardağı irmik (kalın)

ŞERBETİ:

2,5 su bardağı toz şeker (Daha az koyabilirsiniz)
3,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

Öncelikle bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatıyoruz şerbetimizi ocağa alınca,diğer tarafta yağımızı eritiyoruz.Yağ eriyince irmiğimizi katıp hiç durmadan karıştırıyoruz .İrmiğimizin rengi bal rengine dönüşünce kaynayan şerbetimizi sıcak sıcak üzerine döküyoruz..Helvamız şerbetini çekince üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendirip servis ediyoruz

AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. Hayırlı kandiller canım.
    Pek severim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Dualarımızın kabul olması dileklerimle...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel ve lezzetli gorunuyor, eline saglik adasim

    YanıtlaSil
  4. çok severim canım.sunumda çok şık.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...