İRMİK HELVASI
MALZEMELER:
250 gr. tereyağı veya margarin
2 su bardağı irmik (kalın)
2 su bardağı irmik (kalın)
ŞERBETİ:
2,5 su bardağı toz şeker (Daha az koyabilirsiniz)
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Öncelikle bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatıyoruz şerbetimizi
ocağa alınca,diğer tarafta yağımızı eritiyoruz.Yağ eriyince irmiğimizi
katıp hiç durmadan karıştırıyoruz .İrmiğimizin rengi bal rengine
dönüşünce kaynayan şerbetimizi sıcak sıcak üzerine döküyoruz..Helvamız
şerbetini çekince üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendirip servis
ediyoruz
Hayırlı kandiller canım.
YanıtlaSilPek severim. Ellerine sağlık.
Dualarımızın kabul olması dileklerimle...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilCok guzel ve lezzetli gorunuyor, eline saglik adasim
YanıtlaSilçok severim canım.sunumda çok şık.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil