POĞAÇA ŞEKLİNDE KOLAY İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber
İÇ HARCI:
250 gr kıyma
2 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı (domates ve biber salçası karışık)
2 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı (domates ve biber salçası karışık)
YAPILIŞI:
Öncelikle soğanları robottan geçirip,tavaya koymadan önce fazla suyunu sıkın.Önce yağsız olarak biraz kavurun.Yağını da ilave edip,beraber pembeleşene kadar kavurun.Üzerine kıymayı da ilave edip, beraber suyunu salıp çekene kadar kavurun.Salça,tuz ve baharatları katıp karıştırın.Ilıdıktan sonra donana kadar buzdolabının alt rafında bekletin.
Bulguru ve irmiği bir tepsiye koyun. Üzerine ılık suyu dökerek karıştırın. Üzerini kapatıp,bir saat dinlendirin.Bir saatin sonunda üzerine un, tuz, ve kırmızıbiberide ilave edip, yoğurmaya başlayın.Ara ara elinizi ıslatarak macun gibi olana dek yoğurun.
Buzdolabı poşetini kesip tezgahın üzerine serin. Sıvıyağla hafifçe yağlayın..
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp, poşetin üzerinde elinizle incelterek açın.Tam ortasına yeteri kadar kıymadan koyup, poşet yardımıyla poğaça kapatır gibi kapatın.
Kenar kısımlara çok hafif bastırın. Poşeti üzerinden kaldırın.Kenarlarını rulet yardımıyla poğaça şeklinde kesin. Veya geniş ağızlı bir bardakla, kesin.
Orta harlı büyük ocakta ve kızgın yağda fazla kızartmadan pişirin.
(çok kızartlıan köfteler sert olur)
Bulguru ve irmiği bir tepsiye koyun. Üzerine ılık suyu dökerek karıştırın. Üzerini kapatıp,bir saat dinlendirin.Bir saatin sonunda üzerine un, tuz, ve kırmızıbiberide ilave edip, yoğurmaya başlayın.Ara ara elinizi ıslatarak macun gibi olana dek yoğurun.
Buzdolabı poşetini kesip tezgahın üzerine serin. Sıvıyağla hafifçe yağlayın..
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp, poşetin üzerinde elinizle incelterek açın.Tam ortasına yeteri kadar kıymadan koyup, poşet yardımıyla poğaça kapatır gibi kapatın.
Kenar kısımlara çok hafif bastırın. Poşeti üzerinden kaldırın.Kenarlarını rulet yardımıyla poğaça şeklinde kesin. Veya geniş ağızlı bir bardakla, kesin.
Orta harlı büyük ocakta ve kızgın yağda fazla kızartmadan pişirin.
(çok kızartlıan köfteler sert olur)
Nefis bir paylaşım olmuş. Rahmetli annem yapardı galiba hatırladığım kadarıyla. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAAA bu süpermiş
YanıtlaSilBen zaten bayılırım çok daha kolay
Ellerine sağlık
Sevgiler
Ellerine sağlık canım, içli köfte açamayanlar için güzel bir alternatif olmuş :)
YanıtlaSilBunu ben de deneyeyim.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif betül
YanıtlaSil