Selamün Aleyküm hayırlı geceler sevgili takipçilerim.Sizlere nefis bir kek paylaşacağım. Baton kek kalıbı olmayanlar için bir alternatif veya değişikliği sevenler için güzel bir seçenek diye düşünüyorum..Ben normalde de folyo kullanma taraftarı olmadığım için ,kutuların içindede aliminyum koruyucu olduğundan içine yağlı kağıt sererek pişirdim.Sonuç çok güzel oldu.Ben bu kadar güzel sonuç alacağımı düşünmüyordum doğrusu. Denemek isteyenler için tarifimiz şöyle..
SÜT KUTUSUNDA KEK
MALZEMELER:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker (ince belli)
1 çay bardağı sıvıyağ (ince belli)
1 çay bardağı süt (ince belli)
2,5 çay bardağı un (ince belli)
1 yemek kaşığı tepeleme kahvaltılık çikolata
Kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker (ince belli)
1 çay bardağı sıvıyağ (ince belli)
1 çay bardağı süt (ince belli)
2,5 çay bardağı un (ince belli)
1 yemek kaşığı tepeleme kahvaltılık çikolata
Kakao
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır Köpürene kadar mikserle çırpılır.
Süt ve sıvıyağ ve kahvaltılık çikolata ilave edilip karıştırılır.
Bir kabın içine un,,kabartma tozu ve kakao eklenip elenip karıştırılır.
Azar azar sıvı karışımına eklenip çırpma teliyle karıştırılır.
1 litrelik süt kutusunun ön yüzünü dikdörtgen bir kalıp olacak şekilde
makas ya da bıçakla kesin..İçini temizleyip kurulayın plastik kapağını çıkartın.Kestiğiniz kutunun parçasından bir kısmını deliği kapatacak şekilde kesip içine yerleştirin veya folyo ile iyice kapatın.İçine göre yağlı kağıt keserek,yerleştirin.Hazırladığ ımız kek hamurunu kalıba boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Sıcaklığı çıkınca köşelerden makasla kesip içinden çıkartın..
Süt ve sıvıyağ ve kahvaltılık çikolata ilave edilip karıştırılır.
Bir kabın içine un,,kabartma tozu ve kakao eklenip elenip karıştırılır.
Azar azar sıvı karışımına eklenip çırpma teliyle karıştırılır.
1 litrelik süt kutusunun ön yüzünü dikdörtgen bir kalıp olacak şekilde
makas ya da bıçakla kesin..İçini temizleyip kurulayın plastik kapağını çıkartın.Kestiğiniz kutunun parçasından bir kısmını deliği kapatacak şekilde kesip içine yerleştirin veya folyo ile iyice kapatın.İçine göre yağlı kağıt keserek,yerleştirin.Hazırladığ
Sıcaklığı çıkınca köşelerden makasla kesip içinden çıkartın..
başlığı görünce şaşırdım.bir bakayım dedim.ne göreyim karşımda harika bir kek duruyor.çok güzel bir fikir.çok beğendim.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilGuzel fikir dün Oktay ustada buna benzer bir şey yapılmıştı...
YanıtlaSilKek kalıbı olmayanlar için bir kaç tane yağlı kağıt kullanılarak...
Ama senin fikir daha orjinal ve basit...
Kek de nefisssss görünüyor...
allah allahhh supersin semacim ya:)) bende kucuk boyda deniycem;)
YanıtlaSilSemacım süper fikir.Süt ve meyva suyu kutularını böyle değerlendireceğim bende.En azından dönene kadar yaparım bir kaç sefer.Zaten burada bu tarzda kek kalıbım olmadığından bu fikir benim çok işime yarayacak.Ellerine sağlık.Sevgilerimle...
YanıtlaSilUzun zamandır gördüğüm ama her niyetlendiğimde ortada boş sut kutusu olmadığından vazgeçmiştim :)
YanıtlaSilSanırım artık kutuları bir süre atmamak lazım...
Ellerine sağlık.
Tebrik ederim cok basarili supersiniz cok güzel bifikir hayran kaldim yaratiliciginiza ellerine ve emeginize saglik arkadasim ♥♥
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok güzel görünüyor,afiyet olsun
YanıtlaSilyine bizi şaşırttın ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım süper yaratıcı bir çözüm güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilBayıldım bu fikre artık süt kutularını atmayacağım sevgiler...
YanıtlaSilNe kadar güzel kabarmış.Ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilAblacım bugün yayında :)
YanıtlaSil