KAYIK POĞAÇA
MALZEMELER:
1,5 su bardağı ılık süt(isteyen su ve süt karışımı kullanabilir)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet yumurta(akı hamura,sarısı üstüne)
Aldığı kadar un
ARASINA:
50 gram eritilmiş tereyağ veya margarin
İÇİ İÇİN:
Beyaz peynir
YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.
Bekletmeden tezgaha alın. 4 bezeye bölün. İlk parçaya un serpip çok ince olmayacak şekilde açın ve tereyağını sürün. İkinci hamuru da unla açın ve diğer hamurun üzerine kapatın.(üst üste )
Yağ katılaşırken diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Eğer erken sararsanız yağ içinden akacaktır. Açma işlemleri biten iki katlı hamurları rulo şekli verip 15 -20 dakika buzdolabında bekletin.
Hamuru çıkarın ve iki parmak genişliğinde kesin. Üstlerine elinizle basıp kat şeklini bozmadan çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine harcı koyup yanlarından kapatıp ortasını açıp bırakın. Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün. 30 dakika mayalandırın. 190 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN.........
açma gibi, harika olmuşlar.. ellerine sağlık canım....
YanıtlaSileline sağlık çok iştah açıcı gözüküyorlar :) gece gece öyle bloglara bakınırken denk geldi sanırım biraz karnımı acıktırdı :D sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sevgiler.:))
Silçok güzel olmuşlar..tarif de bir harika...AYNUR YILDIZ KARATAŞ..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Canım ablam
Silay nefis yaa.Nasıl da canım istedi şimdi.Çayın yanında süper giderdi.ellerine sağlık canım benim...
YanıtlaSilkat kat olmustur elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilEllerine sağlık canım...
YanıtlaSilNefisss görünüyor afiyetler olsun...
Sevgilerimle...
Beslenme cantalarına süper olur eline sağlık canım
YanıtlaSil