13 Temmuz 2013 Cumartesi

YAĞSIZ HAŞHAŞLI REVANİ

Bu tarifi Cahide hanımın sitesinden aldım 1-2 değişikle ve haşhaşl ilave ederek muhallebi dökmeden yaptım.Biz çok beğendik sizlerede tavsiye ederim.orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz sevgilerimle..

YAĞSIZ HAŞHAŞLI REVANİ


MALZEMELER:
3 Yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
 1su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
bir fiske tuz

ŞERBETİ :
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su (ben yarım bardak fazla kattım)
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI:
Revani malzemelerinin hepsini çırpıp yağlanmış Kare borcam tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Revanimiz pişerken,su ve şekeri tencerede kaynatın..Kaynayınca limonu sıkıp 5-6 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın.soğutun.Revani fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün.3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

AFİYET OLSUN...

Çekilişime siz hala katılmadınız mı?

15 yorum:

  1. Nasıl severim..:))
    Ellerinize sağlık..:))

    YanıtlaSil
  2. güzel blog kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık benimde çok sevdiğim bir tatlı ramazanda tatlısız olmadığına göre çok güzel bir seçenek

    YanıtlaSil
  4. yağsızda olabılıyormus demek elıne sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bence muhallebisiz daha güzel..Ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok severim ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, güzel bir tatlı olmuş ellerinize sağlık sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba teşekkür ederim sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık çok güzel bir tatlı olmuş.....

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...