27 Haziran 2013 Perşembe

KAYISI REÇELİ



ARKADAŞLAR BEN KAYISI REÇELİNİ BU ŞEKİLDE İLK DEFA YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU TAVSİYE EDERİM.TARİFİNİ KURSİYER ARKADAŞIM  GÜL ABLAMDAN ALDIM.YEDİĞİMDE ÇOK BEĞENMİŞTİM ..VE DENEDİM BAŞARILI VE İNŞAALLAH HEP BÖYLE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM...SEVGİLER..

KAYISI REÇELİ



MALZEMELER:
1kg kayısı
4 su bardağı toz şeker ( Ben 3,5 s bardağı kullandım
2 su bardağı su
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Şeker ve su bir tencereye alınır kaynatılır..Kaynadıktan sonra, 1O dk daha .Kayısılar iyice yıkanır ,çekirdekleri çıkarılır,ikiye bölünür. (siz daha küçük yapabilirsiniz)Kaynayan şerbete katılır.
20 dk kadar kayısılar pişirilir. Çıkan köpükler üzerinden alınır.Kayısılar kevgirle cam bir kaba alınır.
Şerbet 15-20 dk daha kaynatılır,koyulaştırılır..Kayısılar ve limon suyu ilave edilir 5 dk daha kaynatılır. Soğuyunca kavanozlara doldurulur..

AFİYET OLSUN.

Çekilişime siz hala katılmadınız mı?


11 yorum:

  1. Eline sağlık reçel çok görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Ayy Allah diyorum.. Nasıl ama nasıl severim Kayısı reçelini.. Ellerinize sağlık inşallah...:))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık ,bende böyle yapmayı düşünüyorum bukez,diğer türlü kayısılar eziliyor.

    YanıtlaSil
  4. Semacım bende böyle pişiriyorum kayısı reçelini..Çok ta güzel oluyor..Ama annem kirece ıslayıp yapar ve süper olur..Tabiki ben kolayına kaçıyorum..Ellerine sağlık,nnefis olmuş..Rengide süper..afiyetle yiyin..

    YanıtlaSil
  5. elıne sağlık bu hafta bende yapıcam artık recellerın zamanı

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...