ARKADAŞLAR BEN KAYISI REÇELİNİ BU ŞEKİLDE İLK DEFA YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU TAVSİYE EDERİM.TARİFİNİ KURSİYER ARKADAŞIM GÜL ABLAMDAN ALDIM.YEDİĞİMDE ÇOK BEĞENMİŞTİM ..VE DENEDİM BAŞARILI VE İNŞAALLAH HEP BÖYLE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM...SEVGİLER..
KAYISI REÇELİ
MALZEMELER:
1kg kayısı
4 su bardağı toz şeker ( Ben 3,5 s bardağı kullandım
2 su bardağı su
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Şeker ve su bir tencereye alınır kaynatılır..Kaynadıktan sonra, 1O dk daha .Kayısılar iyice yıkanır ,çekirdekleri çıkarılır,ikiye bölünür. (siz daha küçük yapabilirsiniz)Kaynayan şerbete katılır.
20 dk kadar kayısılar pişirilir. Çıkan köpükler üzerinden alınır.Kayısılar kevgirle cam bir kaba alınır.
Şerbet 15-20 dk daha kaynatılır,koyulaştırılır..Kayısılar ve limon suyu ilave edilir 5 dk daha kaynatılır. Soğuyunca kavanozlara doldurulur..
Eline sağlık reçel çok görünüyor
YanıtlaSilAyy Allah diyorum.. Nasıl ama nasıl severim Kayısı reçelini.. Ellerinize sağlık inşallah...:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silohh size afiyet olsun :)
YanıtlaSilEllerine sağlık ,bende böyle yapmayı düşünüyorum bukez,diğer türlü kayısılar eziliyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Ben böyle çok sevdim sevgiler
SilSemacım bende böyle pişiriyorum kayısı reçelini..Çok ta güzel oluyor..Ama annem kirece ıslayıp yapar ve süper olur..Tabiki ben kolayına kaçıyorum..Ellerine sağlık,nnefis olmuş..Rengide süper..afiyetle yiyin..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.
SilTeşekkür ederim Nursencim sevgilerimle
Silelıne sağlık bu hafta bende yapıcam artık recellerın zamanı
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Sanada kolay gelsin arkadaşım.
Sil