PATATES HAMURLU AÇMA
MALZEMELER:
200 gram da ısısında tereyağı(50 gram arasına ayrılacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Tereyağımızdan 50 gram ayırıp diğer bütün malzemeler yoğurma kabımıza alınır.un ilavesiyle İyice yoğrulan hamur kabına streç film sararak sıcak bir yerde mayalanmak üzere yaklaşık 1 saat bekletelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.Hamurumuzun arasına tereyağ sürüp rulo saralım ve burarak iki uçunu birleştirip halka yapalım.
Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz açmalarımızı 30 dakikada tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürelim arzu edilirse (ben yoktu kullanmadım) çörek otu serpip 180 dereceli Isınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun....
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Tereyağımızdan 50 gram ayırıp diğer bütün malzemeler yoğurma kabımıza alınır.un ilavesiyle İyice yoğrulan hamur kabına streç film sararak sıcak bir yerde mayalanmak üzere yaklaşık 1 saat bekletelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.Hamurumuzun arasına tereyağ sürüp rulo saralım ve burarak iki uçunu birleştirip halka yapalım.
Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz açmalarımızı 30 dakikada tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürelim arzu edilirse (ben yoktu kullanmadım) çörek otu serpip 180 dereceli Isınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun....
Değişik bir açma tarifi, çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim Ela hanımcım
SilElinize sağlık çok nefis bir tarif denemeye değer
YanıtlaSilTeşekkürler sevgiler
YanıtlaSil