MOZAİK PASTA
MALZEMELER:
20-25 adet petibör bisküvi
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 paket Çikolatalı Krem şanti
1,5 çay bardağı soğutulmuş süt
60 g bitter çikolata
ÜZERİNE:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Un, şeker ve 2,5 su bardağı sütü, bir tencereye koyun karıştırarak pişirin. Ocağı söndürünce, içine çikolatayı ekleyip eritin ve karışımı soğumaya bırakın. Bisküvileri minik mink parçalyın..Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile çırpın. Üzerine bisküvi,sonra soğumuş çikolatalı karışımı da koyup kaşık ile iyice karıştırın Silikon bir kalıba içine hindistan cevizi serpin üzerne karışımı dökün. buzdolabı buzluğunda 4-5 saat dondurun. Servisten 1-2 saat önce, buzdolabı alt rafına indirin, dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.......
mozaik pastası çok eski ama eskimeyen bir tarif halen severek yaparım çok güzel olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım bazı tarifler öyle oluyor sevgiler
SilElinize sağlık bizde ailecek mozaik pastayı çok severiz sizin tarif farklıymış birde bunu deneyeceğim tarif için çok sağol
YanıtlaSilTeşekkür ederim .tavsiye ederim adsız biz sevdik
SilBayılırım mozaik pastaya...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyor...
Sevgilerimle...
Bende canım çok severim.Teşekkür ederim sevgilerimle
Silnefis gözüküyor.
YanıtlaSileline sağlık şekercim.;)
Teşekkür ederim canım :)
Sil