ÇİLLİ PASTA (MEYVELİ)
PANDİSPANYA MALZEMELERİ:
3 yumurta
1,5 kahve fincanı tozşeker
1 türk kahve fincanı sıvı yağ
1 türk kahve fincanı su
1,5 kahve fincanı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
4 kahve fincanı+1 yemek kaşığı un
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı reçelli su veya limonata
KREMASI:
2 su bardağı süt
1yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı köpürtülmü şanti
ARASINA:
çilek-muz
SIVAMAK İÇİN:
1paket sade toz şanti
1su bardağı süt (2 yemek kaşığı krema için ayrılacak)
SÜSLEMEK İÇİN:
Mavi haşhaş-kivi
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker köpürene kadar iyice çırpılır.
Üzerine yağ ve su ilave edilir karıştırılır, haşhaş,elenmiş un,nişasta ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.kalpli kalıba koyulup önceden ısınmış 150 dr fırında 15 dk fırının ayarı 180 dr ye getirilip Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.(Kürdan testi yapılır ) soğutulur ikiye kesilir .
Krema malzemeleri hindistan cevizi ve yağ hariç pişirilir.ocaktan iner inmez hindistan cevizi ve yağ honup iyice karıştırılır soğutulur.Soğuyan kremaya şanti konulur ve mikserle çırpılır.
Kekin bir parçası ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatılır.kremanın tamamı konur düzleştirilir.Çilek ve muz doğranıp üzerine yerleştirilir.Diğer kekte ıslatılıp üzerine kapatılır.Şantiyle sıvanır kiviyle süslenir haşhaş serpilir
AFİYET OLSUN....
PANDİSPANYA MALZEMELERİ:
3 yumurta
1,5 kahve fincanı tozşeker
1 türk kahve fincanı sıvı yağ
1 türk kahve fincanı su
1,5 kahve fincanı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
4 kahve fincanı+1 yemek kaşığı un
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı reçelli su veya limonata
KREMASI:
2 su bardağı süt
1yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı köpürtülmü şanti
ARASINA:
çilek-muz
SIVAMAK İÇİN:
1paket sade toz şanti
1su bardağı süt (2 yemek kaşığı krema için ayrılacak)
SÜSLEMEK İÇİN:
Mavi haşhaş-kivi
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker köpürene kadar iyice çırpılır.
Üzerine yağ ve su ilave edilir karıştırılır, haşhaş,elenmiş un,nişasta ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.kalpli kalıba koyulup önceden ısınmış 150 dr fırında 15 dk fırının ayarı 180 dr ye getirilip Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.(Kürdan testi yapılır ) soğutulur ikiye kesilir .
Krema malzemeleri hindistan cevizi ve yağ hariç pişirilir.ocaktan iner inmez hindistan cevizi ve yağ honup iyice karıştırılır soğutulur.Soğuyan kremaya şanti konulur ve mikserle çırpılır.
Kekin bir parçası ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatılır.kremanın tamamı konur düzleştirilir.Çilek ve muz doğranıp üzerine yerleştirilir.Diğer kekte ıslatılıp üzerine kapatılır.Şantiyle sıvanır kiviyle süslenir haşhaş serpilir
AFİYET OLSUN....
cok guzel olmus elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma hanımcım sevgiler :)
SilEllerine sağlık pandispanyasından kremasına kadar hepsi çok lezzetli bir tarif olmuş kocaman bir dilim yiyebilirim sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim imkan olsada ikram edebilseydim sevgiler:)
Silannem haşhaşlı pasta yapardı, çok lezzetli oluyor, ellerinize sağlık..çilek mevsimi açıldı, bende çilekli pasta yapmak istiyorum.. Kremayı da kalıbın içinde sürüyorsunuz sanırım, etrafına bulaşmaması için güzel fikir, bende deneyeceğim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Rana hanımcığım sevgiler :)
Silçok beğendim canım.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok sağol canım sevgiler :)
Silellerinize sağlık mavi haşhaşı bende çok beğenerek kullanıyorum
YanıtlaSilçok sağolun bende severek kullanıyorum sevgiler :)
SilÇok güzel olmuş canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım sevgiler :)
Silharika bir pasta olmuş,elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilPasta basli basina cok güzel olmus ama pandispanyaniz cok güzel kabarmis ilk firsatta deneyecegim mutlaka
YanıtlaSilEllerinize saglik
En sevgiliye emanet sevgiler