21 Mart 2013 Perşembe

REVANİ

REVANİ
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker (İnce belli bardak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI:
Su ve şekerkaynatılır kısık ateşte 8-10 dakika kadar daha kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyu damlatıp karıştırıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.
Yumurta ve şeker çırpın. Yoğurt ve sıvı yağ karışıma eklenir. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin.
Keki çıkardıktan birkaç dakika sonra soğuyan şerbeti döküp çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

3 yorum:

  1. Revaniye de hiç dayanamam :)Ellerine sağlık cnm.Blogunu takibe aldım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgil paylaşım yapıyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  3. gurupta görünce geldim yanına dondurma koyup hemen yiyelim :)

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...