REVANİ
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker (İnce belli bardak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN:
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker (İnce belli bardak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Su ve şekerkaynatılır kısık ateşte 8-10 dakika kadar daha kaynatın.
Kaynayan şerbete limon suyu damlatıp karıştırıp altını kapatın. Soğumaya
bırakın.
Yumurta ve şeker çırpın. Yoğurt ve sıvı yağ karışıma eklenir. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin.
Keki çıkardıktan birkaç dakika sonra soğuyan şerbeti döküp çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Yumurta ve şeker çırpın. Yoğurt ve sıvı yağ karışıma eklenir. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin.
Keki çıkardıktan birkaç dakika sonra soğuyan şerbeti döküp çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Revaniye de hiç dayanamam :)Ellerine sağlık cnm.Blogunu takibe aldım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgil paylaşım yapıyorum.Sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim canım sevgiler.:)
YanıtlaSilgurupta görünce geldim yanına dondurma koyup hemen yiyelim :)
YanıtlaSil