17 Mart 2013 Pazar

PEYNİRLİ DÜĞÜM AÇMA



PEYNİRLİ DÜĞÜM AÇMA

MALZEMELER:

yarım pk. yaş maya
1 çay b. süt
1 çay b. su
1 çay b. sıvıyağ
1 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. tuz
1 yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
Aldığı kadar un

HAMURU YAĞLAMAK İÇİN:
2 çorba k. tereyağı veya margarin


İÇ HARCI İÇİN:
beyaz peynir

ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
Çörek otu ve susam

YAPILIŞI:

Yaş mayayı. Süt, sıvıyağ, su ve 1 yumurtanın akını Bir kaba koyup önce sıvıları karıştırıyoruz. Toz şeker ve tuzu katıyoruz Mayayı iyice eritiyoruz. İyice karıştıktan sonra unuda katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanması için dinlendiriyoruz.( 30 dk ) Mayalandıktan sonra12 eşit bezeye bölüyoruz. Merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İç harcı için, beyaz peyniri rendeliyoruz.
Hamurların üzerine sürmek için tereyağını eritiyoruz Açtığımız hamurların üzerine yağ sürüyoruz. Peynir koyup rulo yapıyoruz. Elimizle uç kısımlarından hafif bir şekilde çekip biraz büyütüyoruz. düğüm atıyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.çörek otu ve susam serpip fırın tepsisine diziyoruz. Biraz daha mayalandırıyoruz.önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip servis ediyoruz.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...