17 Mart 2013 Pazar

GEVREK (SİMİT)


GEVREK (SİMİT)

MALZEMELER:

*1yumurta
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*yarım paket yaşmaya
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN:

*Bolca Kavrulmuş susam
*3 yemek kaşığı pekmez
*3 yemek kaşığı su

YAPILIŞI:

Yoğurma kabına ,ılık suyu ve sütü koyup üzerine şeker ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Mayanin kabarması için 2-3 dakika bekliyoruz.Mayamız kabardıktan sonra tuzu, sıvıyağı, yumurtayı ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Ilık bir ortamda 30- dk mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamuru 12 eşıt parçaya bölelim.Her bir parçayı uzun şerit haline getirelim.Uzun şeritimizi ikiye kıvırıp,burup .İki ucunu elimizi hafif suyla ıslatarak birleştirelim ve yuvarlak simit şekli verelim. Simitimizin üstünü ve de alt kısmına fırça ile pekmezli sudan sürelim.Kavrulmuş susamlarımızın bir kabın içine koyup simitimizi önlü arkalı susama batıralım .Susamlara batırılmış simitleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye araları boşluk olacak şekilde dizelim. 220 dereceli fırında simitler iyice kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN....

NOT: SİZ DAHA BÜYÜK SİMİTLER YAPMAK İSTERSENİZ BEZELERİ DAHA BÜYÜK YAPABİLİRSİNİZ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...