25 Mart 2013 Pazartesi

PATATES HAMURLU POĞAÇA

PATATES HAMURLU POĞAÇA

MALZEMELER:
 1/2 paket yaş maya 
 3 adet orta boy haşlanmış patates(rendelenmiş)
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
yarım kahve(türk) fincanı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un

ÜZERİNE SERPMEK İÇİN:
Susam ve çörekotu

YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle kulak memesinden yumuşak yapışkan fakat toparlanabilen bir hamur yoğrulur.
Yarım saat dinlendirilir.İstenilen büyüklükte parçalr kopartırılır ve yuvarlanır yapışkan bir hamur olduğu için elimizi sıvıyağla yağlayıp bu işlemi öylede yapabiliriz Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörekotu ve susam karışım serpip  tepside yarım saat daha mayalandırıyoruz 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..

AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. Semacım ellerine sağlık ben de bu poğaçayı mayasız yaparım çook da severim:)) çayla ne de güzel gider di şimdi:) afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım bende çok severim senin tarifinide denemek isterim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...