16 Mart 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI KADİFE KURABİYE


ÇİKOLATALI KADİFE KURABİYE


MALZEMELER:

125 gram Margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı kakao
80 gram bitter çıkolata(benmari usulü eritilir),
1 kahve fincanı süt
1 kabartma tozu
1 su bardağı un

YAPILIŞI:

Önce margarin ve şekeri mikserle karıştırıp diğer malzemeleride ekleyerek.Ele yapışan cıvık bir hamur elde ediyoruz, (Kurabiye hamurundan çok yumuşak olacak ).bu hamur bu şekilde en az 2 saat buzdolabında bekletilerek hamurun kıvam alması sağlanır. buzdolabından çıkan hamurdan hemen küçük ceviz büyüklüğünde koparılarak elle şekil verilir.( el yağlanarakta şekillenebilir yada dondurma kepçesiyle şekillendirebilirsiniz)yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 parmak aralıklarla yerleştirilir. (Çünkü kurabiyeler fazla yayılıyorlar .) Isınmış 175 derecede 10-15 dk pişirilir. fırından çıkan kurabiyeler en az 20 dk ellemeden soğutulmalıdır.Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilir..

AFİYET OSUN ..


NOT: ÇOK NEFİS YUMUŞACIK BİR KURABİYE OLDU TAVSİYE EDİYOR ve ÖZELLİKLE YAPMANIZI ÖNERİYORUM....)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...