ÇİKOLATALI KADİFE KURABİYE
MALZEMELER:
125 gram Margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı kakao
80 gram bitter çıkolata(benmari usulü eritilir),
1 kahve fincanı süt
1 kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı kakao
80 gram bitter çıkolata(benmari usulü eritilir),
1 kahve fincanı süt
1 kabartma tozu
1 su bardağı un
YAPILIŞI:
Önce margarin ve şekeri mikserle karıştırıp diğer malzemeleride
ekleyerek.Ele yapışan cıvık bir hamur elde ediyoruz, (Kurabiye
hamurundan çok yumuşak olacak ).bu
hamur bu şekilde en az 2 saat buzdolabında bekletilerek hamurun kıvam
alması sağlanır. buzdolabından çıkan hamurdan hemen küçük ceviz
büyüklüğünde koparılarak elle şekil verilir.( el yağlanarakta
şekillenebilir yada dondurma kepçesiyle şekillendirebilirsiniz)yağ lı
kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 parmak aralıklarla yerleştirilir.
(Çünkü kurabiyeler fazla yayılıyorlar .) Isınmış 175 derecede 10-15 dk
pişirilir. fırından çıkan kurabiyeler en az 20 dk ellemeden
soğutulmalıdır.Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilir..
AFİYET OSUN ..
NOT: ÇOK NEFİS YUMUŞACIK BİR KURABİYE OLDU TAVSİYE EDİYOR ve ÖZELLİKLE YAPMANIZI ÖNERİYORUM....)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.