16 Mart 2013 Cumartesi

ÇİFTLİK BÖREĞİ

ÇİFTLİK BÖREĞİ

MALZEMELER:
6 yufka

SOSU İÇİN:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt


2 yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın)
Sütü,sıvı yağı,yumurtayı, yoğurdu çırparak sosu hazırlayın.

İÇ HARCI:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 kangal sucuğun dörte biri kadar sucuk küp doğranacak)
5 Yeşil biber
2 adet orta boy domates(küp doğranacak kabukları soyulacak)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Bir kapta rendelenmiş kaşarı,küp doğranmış Sucuğu domatesleri,ince doğranmış biberleri,tuz ve pul biber ekleyerek karıştırın.

YAPILIŞI:
Yufkayı tezgaha serin.sosu her yerine sürün.2.yufkayı üzerine koyun.sosu her yerine sürün.sigara böreği keser gibi 8 eşit parça olacak şekilde kesin.yufkanın geniş kenarından rulo yapın.yarıya kadar sarın.yufkanın karşılıklı iki sivri ucunu içe doğru çevirip birleştirerek kase şekline gelmesini sağlayın.bütün yufka parçalarını bu şekilde kase gibi yapın.içlerine hazırlanan harcı paylaştırın.diğer 4 yufkayıda aynı şekilde yapın.toplam 24 Tane börek olacak.yufkanın kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN....

2 yorum:

  1. Mımmm.nefis bir börek olmuş,tam bizim evdekilerin damak tadına göre..ellerinize sağlık..sevgiler..www.nurlumutfakta.blogspot.com..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, izleyicimde olmaya beklerim.
      sevgiler.

      Sil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...