30 Ekim 2020 Cuma

Papatya kurabiye



Papatya kurabiye

Malzemeler

1 paket mısır nişastası(400gr)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket oda ısısında margarin
2 su bardağı un (azalabilir veya çoğalabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakao

Yapılışı
Margarin pudra şekeri ve yumurta bir kapta karıştırılır.
İçine diğer kuru malzemeler kakao hariç eklenir ve yoğurulur.
Hamur ikiye ayrılır, bir parçasına 2-3 yemek kaşığı kako eklenir ve yoğurulur.
İki hamurdanda fındık büyüklüğünde toplar yapılır.
1 ortaya 6 yana olmak üzere papatya şekli verilir[Dışa ister kakao ister sade]
Un serpilmiş veya yağlı kağıtlı tepside 180 derecede 20-25 dk pembeleşinceye kadar pişirilir..



Afiyet Olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...