11 Haziran 2015 Perşembe

Kaşar peynirli çıtır açma














 


1,5 su bardağı ılık süt
3 tatlı kaşığı toz şeker
1yemek kaşığı aktif Kuru maya
2 yumurta birinin akı üzerlerine
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Mayalandirılr
Hamuru 4 eşit parçaya bölünür.ilk parçayı servis tabağı ndan büyük aciyoruz yeterri kadar oda ısısında margarin sürüyoruz ikinci bezeyi de aynı büyüklükte açıp üzerine kapatıyoruz tekrar margarin sürüyoruz. Üzerine rendeninvince tarafından rendelenmiş kasar peynirini serpistiriyoruz üçüncü bezeyi de açıp üzerine kapatıyoruz margarin sürüyoruz.dörduncü bezeyi de acıp üzerine kapatıyoruz ve elimizke büyütüyoruz tekrar margarin sürüyoruz bohca böreğin deki gibi aralarını yağlayarak katlıyoruz kare şekline getiriyiruz elle düzlestirip biraz büyütüp merdane ile açıyoruz. Merdane uzunluğunda açıyoruz ortadan ikiye kesip her iki tarafıda ikişer parmak genişliğinde seritler halinde kesiyoruz Elimizle burarak uzatıp halka şekline getiriyoruz teosi de yarım saat mayalandırıyoruz yumurta sarısı icine bir tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edip karıştırıyoruz açmaların üzerine sürüyoruz. Isıtılmış 200 dr fırında pişirilir

4 yorum:

  1. harika olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Vallahi Semamm çok merak ediyordum bunu ..ilk fırsat ta yapacağım inşaallah ablamm... Aynur Yıldız Karataş... ������

    YanıtlaSil
  3. Tarifinizi denedim, muhteşem oldu, teşekkür ederim paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık .Yorum sonuna adınızı yazarsanız sevinirim

      Sil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...