24 Ağustos 2018 Cuma

Terbiyeli kelle çorbası







Terbiyeli kelle çorbası

Malzemeler

Haşlama için 

 

**Yeteri kadar yıkanmış temizlenmiş doğranmış kemiksiz dana kelle eti
Tahmini 500-600 gr dı üzerine sıcaksu dökün 1-2 dk bekletin süzün
1 adet kuru soğanı küp küp doğrayın üzerine
1 tatlı kaşı tuz ile beraber ilave edin
üzerini geçecek kadar  sıcak suyla düdüklü tencere de 45 dk kadar haşlayın**
1 yemek kaşığı tereyağ 

Terbiyesi

1 yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı un 
1 kahve fincanı su 

Üzeri için

sıvıyağ
kırmızı toz biber  birlikte kızdırın

Yapılışı

Tereyağ tencereye alınır eritilir Üzerine yeteri kadar pişen kellenin süzülmüş suyundan ilave edin.,içine 2 adet defne yaprağı koyun ve kaynatın.Etinide ilave edin biraz daha kaynasın.Terbiye malzemelerini blendırla çırpın içine 1-2 kepçe sıcak su ilave edin ılıştırın.
çorbaya ilave edin,kaynasın en son tuzunuda ilave edin altını kapatın.

sirkeli sarımsaklı sosla servis edin

Afiyet olsun




 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...