16 Haziran 2018 Cumartesi

Tahinli burma poğaça














Tahinli burma poğaça


   Malzemeler:

2 adet yumurta
( birinin sarısı üzerlerine1çay kaşığı pekmezle karışarak )
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için:

Yeteri kadar tahin
Yeteri kadar toz şeker


Yapılışı:

Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun,mayalandırın
Mayalanan hamuru 6 bezeye bölün.
Hamurları ikişer gruplar halinde, servis tabağı büyüklüğünde mümkün olduğunca köşeli olacak şekilde açın
İlk hamurun üzerine 2-3 kaşık üzerini tamamen kapatacak şekilde tahin sürün. Şeker serpin. İkinci hamuruda açıp üzerine serin.
İkincinin üzerine de tahini sürüp , şeker serpip, hamuru karşılıklı kare olacak şeklinde katlayın.
Diğer bezelere de aynı işlemi yapın.
20 dakika dinlendirip,ilk yaptığınızdan başlayarak altını ve üstünü hafifçe unlayıp, merdaneyle 7-8 mm. kalınlığında açın.
Hamuru 8 parçaya şeritler halinde kesin.
Her şeriti bir ucundan tutup kıvırın, uzatın ve kendi etrafında dolayın. Uç kısmını alta saklayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın
Üzerine hafifçe bastırın. poğaçaların üzerlerinne pekmezli yumurta sarısını sürün 20-25 dk kadar tepsi mayası için bekletin. . Mayalanan opğaçaları 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...