Çikolatalı,muzlu pasta
Malzemeler:
1 Adet sade iki katlı hazır pandispanya
Islatmak için:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması:
1 paket çikolatalı puding
40 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
3 su bardağı süt
1 çay bardağı süt
2 adet muz
Damla çikolata
Öncelikle krema malzemelerini çikolata hariç tencereye alıp,sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan almadan çikolatamızıda içerisine ilave edip, eriyinceye kadar karıştırıp soğutunSoğurken kabuk tutmaması için ara ara karıştırın. Ayrı bir kapta şanti ve soğuk sütü çırpın
Pandispanyayı tek katını ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın yarısını yayın dilimlenmiş muzları sıralayın.Damla çikolata serpin. En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayın Üzerini şantiyle dilediğiz şekilde süsleyin.
Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.
40 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
3 su bardağı süt
Üzerine ve Pastanın içine:
Yarım paket şanti1 çay bardağı süt
2 adet muz
Damla çikolata
Yapılışı:
Öncelikle krema malzemelerini çikolata hariç tencereye alıp,sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan almadan çikolatamızıda içerisine ilave edip, eriyinceye kadar karıştırıp soğutunSoğurken kabuk tutmaması için ara ara karıştırın. Ayrı bir kapta şanti ve soğuk sütü çırpın
Pandispanyayı tek katını ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın yarısını yayın dilimlenmiş muzları sıralayın.Damla çikolata serpin. En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayın Üzerini şantiyle dilediğiz şekilde süsleyin.
Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil