20 Mart 2016 Pazar

Tereyağlı açma










 Tereyağlı açma


Malzemeler:

2 yumurta (birinin sarısı üzerine )
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Arasına sürmek için:

Eritilmiş tereyağ
 

Yapılışı:

Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin.
Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve üzerini kapatıp geceden buzdolabının alt kısmında mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp yuvarlayın.
Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üzerine eritilmiş tereyağından sürüp rulo yapın.
Ruloları elimizle ters yönde burarak biraz uzatıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırın ve poğaçaların üzerine sürüp tepside 30 dakika kadar daha mayalandırın.
Isıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin


Afiyet olsun...


1 yorum:

  1. tarifler çok güzel başarılarınızın devamını dilerim öznur uçan

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...