Tereyağlı açma
Malzemeler:
2 yumurta (birinin sarısı üzerine )
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
Eritilmiş tereyağYapılışı:
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin.Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve üzerini kapatıp geceden buzdolabının alt kısmında mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp yuvarlayın.
Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üzerine eritilmiş tereyağından sürüp rulo yapın.
Ruloları elimizle ters yönde burarak biraz uzatıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırın ve poğaçaların üzerine sürüp tepside 30 dakika kadar daha mayalandırın.
Isıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
tarifler çok güzel başarılarınızın devamını dilerim öznur uçan
YanıtlaSil