YENİ TARİFLERİM BURADA
GALETA UNLU REVANİ
MALZEMELER:
BURAYA ABONE OLUR MUSUNUZ
YESYENİ TARİFLER BULACAKSINIZ İNŞALLAH
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı irrmik
1 çay bardağı un
2 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı irrmik
1 çay bardağı un
2 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağıı su
Çeyrek limon suyu
3 su bardağıı su
Çeyrek limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta ve şeker 4-5 dakika kabarana kadar çırpılır.Ardından süt ve sıvıyağ katılıp.biraz daha çırpılır.
İrmik,un ve kabartma tozunuda ilave edip karırtırmaya devam edilir Galeta ununuda koyup iyice bir kaşık yardımıyla karıştırılır.Sıvıyağla yağlanmış kare borcama yayılır.Elimizi hafif yağlayıp üzeri düzleştirilir.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir..Şerbet için gerekli malzemeler tencereye alınıp kaynatılır kaynadıktan sonra da 7-8 dakka daha kısık ateşte kaynatılır .Limon suyu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocak kapatılr,.Ilıtılr.Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca dilimlenir.Üzerine ılık şerbet gezdirilir.Soğuyunca servis edilir..
İrmik,un ve kabartma tozunuda ilave edip karırtırmaya devam edilir Galeta ununuda koyup iyice bir kaşık yardımıyla karıştırılır.Sıvıyağla yağlanmış kare borcama yayılır.Elimizi hafif yağlayıp üzeri düzleştirilir.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir..Şerbet için gerekli malzemeler tencereye alınıp kaynatılır kaynadıktan sonra da 7-8 dakka daha kısık ateşte kaynatılır .Limon suyu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocak kapatılr,.Ilıtılr.Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca dilimlenir.Üzerine ılık şerbet gezdirilir.Soğuyunca servis edilir..
çok güzeş görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil