NİŞASTALI PAMUK POĞAÇA
MALZEMELER:
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerlerine)
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1/2 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı buğday nişastası
Aldığı kadar un
İÇ HARCI:
Beyaz peynir veya dilediğiniz iç harçYAPILIŞI:
Öncelikle yoğuracağımız kabın içerisinde süt ve mayayı eritiyoruz.Üzerine geri kalan malzemeleri ilave edip azar azar un ilavesiyle,yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu yarım saat mayalandırıyoruz.Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp,avucumuz içinde açıyor ve iç harcımızda koyarak kapatıyoruz.
Kapattığımız yer altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıralıyoruz.Üzerlerine yumurta sarısından sürüyoruz.
Üzerine kahvaltı çatalıyla çizikler yapıyoruz.Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişiriyoruz.
ne kadar güzeller çok iyi kabarmış
YanıtlaSilellerine sağlık
HİÇ NİŞASTALI DENEMEDİM,İLK FIRSATTA DENİCEĞİM.ELLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilellerine sağlık, sevgili sema. ilk defa gördüm poğaçada nişasta, denemeli. sevgiler...
YanıtlaSildeğerli sema hanım maharetli ellerinize sağlık nişastalı pamuk poğaçanızın görünümü ve kaliteli malzemelerinizle pişirme tarzınızla servise hazır şekliyle yine her zaman olduğu gibi efsaneler yaratmışsınız sayfanız mükemmel çalışma hayatınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hoşça kalın .neriman satar eftekin .
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzeller
YanıtlaSilEllerine sağlık Sema hanım. Bayramda halamda yapmıştık bizde gerçekten çok yumuşak oluyor. Afiyetler olsun yiyenlere :)
YanıtlaSil