ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
MALZEMELER:
Yarım kilo haşlanmış taze yaprak
2 su bardağı pirinç
4-5 adet kuru soğan
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 fincan zeytinağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Maydonoz
Nane
Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
2 su bardağı pirinç
4-5 adet kuru soğan
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 fincan zeytinağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Maydonoz
Nane
Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
YAPILIŞI:
Domatesler, soğanlar ve maydonozlar küçük küçk doğranır, pirinçler yıkanır.
Pirincin içine doğradığımız malzemeler eklenir, Ardından baharatları eklenip karıştırıır...Haşladığımız yapraklar sarılır...Sarma işlemi bittiği zaman yaprakların üzerine tabak kapatılır,zeytinyağı gezdirilir,2 su bardağı kadar su eklenir,pişirilir...
Pirincin içine doğradığımız malzemeler eklenir, Ardından baharatları eklenip karıştırıır...Haşladığımız
Biz domatessiz yapıyoruz,içinede maydanoz yerine bolca taze nane doğruyoruz..Muhteşem oluyor..sizin usulde farklıymış,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilyapan,,,sunan ellere saglik:)
YanıtlaSilsevgiler