16 Mart 2016 Çarşamba

çikolatalı,muzlu pasta





Çikolatalı,muzlu pasta

Malzemeler:

1 Adet sade iki katlı hazır pandispanya

Islatmak için:

1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker

Kreması:

 
1 paket  çikolatalı puding
40 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tepeleme un

1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
3 su bardağı süt

 Üzerine ve Pastanın içine:

Yarım paket şanti
1 çay bardağı süt
2 adet muz
Damla çikolata


Yapılışı:


Öncelikle krema malzemelerini çikolata hariç tencereye alıp,sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan almadan çikolatamızıda içerisine ilave edip, eriyinceye kadar karıştırıp soğutunSoğurken kabuk tutmaması için ara ara  karıştırın. Ayrı bir kapta şanti ve  soğuk sütü çırpın
Pandispanyayı tek katını ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın yarısını yayın dilimlenmiş muzları sıralayın.Damla çikolata serpin. En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayın Üzerini şantiyle dilediğiz şekilde süsleyin.
Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.



Afiyet olsun.. 

 

1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.