13 Mart 2016 Pazar

EV USULÜ BEYTİ KEBAP














Ev usulü beyti kebap


Malzemeler

500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı galeta unu
karabiber
kimyon
pul biber
3 adet yufka


Sosu İçin:


2 yemek kaşığı tereyağ
2 yeme kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası


Yapılışı

Kıymayı karıştırma kabına alın.
Soğan ve sarımsağı rendeleyip,baharatlarını ve galeta ununu ekleyip iyice yoğurun.altı ya ayırın
İlk yufkayı ortadan ikiye kesin.Yeteri kadar sıvıyağ ile yağlayın.
Geniş tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın altıda birini yufkanın geniş kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın.İkişer parmak kalınlığında keserek tepsiye yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.
Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin.Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin.
Sos çok koyu olursa biraz su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Beytiler kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sos gezdirip,yoğurt ile servis yapın.
Ya da benim gibi önce yoğurt sonra sosunu dökerek sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...