HAYIRLI GÜNLER ARKADAŞLAR.SİZLERE SODALI VE HAMURU PATATESLİ BİR POĞAÇA PAYLAŞIYORUM TARİF BANA AİT.ÇOK NEFİS OLDU YAPMANIZI ÖNERECEĞİM BİR POĞAÇA OLDU ..SEVGİLERİMLE...
SODALI-PATATESLİ PAMUK POĞAÇA
MALZEMELER:
2 yumurta akları içine
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık süt
50 gr oda ısısında margarin
1 şişe maden suyu
1 adet haşlanmış-rendelenmiş patates
Yarım paket yaşmaya
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık süt
50 gr oda ısısında margarin
1 şişe maden suyu
1 adet haşlanmış-rendelenmiş patates
Yarım paket yaşmaya
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurun üzeri kapatılır,Bir saat kadar ılık bir ortamda mayalandırılır.Mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Sodali poğaça gercekten nefis oluyor, elinize saglik:) sevgiler..
YanıtlaSilbunun paatatesiyle yoguruyoruz öylemi sema hnm
YanıtlaSilEvet Beyhan hanım
YanıtlaSil