1 Ağustos 2014 Cuma

PATLICAN KAYGANASI

PATLICAN KAYGANASI


MALZEMELER:

Yarım kilo patlıcan
2 adet yumurta
1 su bardağına yakın un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 küçük çay bardağı maden suyu
Tepeleme 1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,karabiber


KIZARTMAK İÇİN:

sıvıyağ
 

YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına ikiye bölüp. ince dilim halinde kesilir,tuzlu suda bekletilir yıkanıp kurutulur.Bir kap içinde yumurtalar,un,maden suyu,limon suyu,tuz,karabiber,,kabartma.tozu karıştırılır.Patlıcan dilimleri bu karışıma batırılır ve bulanır . Kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.Arzuya göre değişik soslarla veya yoğurtla servis edilir...


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...