ÇİKOLATALI ve ÇİLEKLİ PASTA
MALZEMELER:
3 yumurta
1 paket çikolata sosu (toz)
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
1 paket çikolata sosu (toz)
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
KREMASI
1 paket çikolatalı puding
40 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı süt
40 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
Çilek
1 su bardağı süt
Çilek
ISLATMAK İÇİN:
1 Bardak şekerli süt veya su(ben kullanmadım kekim çok yumuşaktı)
YAPILIŞI
Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Üzerine
sıvı yağımızı ve çikolata sosumuzu ilave
edelim çırpalım.ardından sütüde ilave edip çırpmaya devam edelim,un ve kabartma tozunuda katıp,karıştıralım. Yağlı kağıt
serdiğimiz ve sıvıyağla hafifçe yağladığımız fırın tepsimize harcımızı yayalım önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk kadar pişirelim.
Kekimiz pişerken krema malzemelerini çikolata hariç tencereye alıp,sürekli karıştırarak pişirelim.Ocaktan almadan çikolatamızıda içerisine ilave edip, eriyinceye kadar karıştıralım ve soğutalım.Soğurken kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım. Ayrı bir kapta 1 paket şanti ve 1 su bardağı soğuk sütümüzü karıştırıp köpürene kadar çırpalım. Tepsideki kekimizi kenarlarını düzelterek 3 eşit parçaya bölüp keselim İlk parçayı pastayı hazırlayacağımız tepsi veya büyükçe bir tabağa alalım üzerine yeteri kadar krema koyalım üzerini düzeltip,damla çikolata serpelim (Ben kek aralarına sadece çikolata serptim siz isterseniz kesilmiş çileklerde koyabilirsiniz ) ikinci katıda üzerine yerleştirelim ve kremamızdan sürelim.Üçüncü katıda aynı şekilde hazırladıktan sonra kalan pudingimizle pastamızı kaplayalım.Üzerini şantimizle sıvayalım.Kenarlarından kalan kek parçalarını robotta çekelim bir avuç kadar damla çikolatayla karıştırıp,kenarlarına elimizle yapıştıralım.Çileklerle arzumuza göre süsleyelim. ..Buzdolabında en az 4 saat bekletip servis edebilirsiniz.
çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilmmmmm nefisssssssss olmusss :)
YanıtlaSilof of ablam neler yapmış.Bu aralar çok yoğum bloklara bakamıyorum bile.Türkiyeye dönmeme son 6 günüm çok şükür.Fırsatını bulmuşken hemen yazayım dedim.Ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilElinize sağlık çok şık bir pasta ilk fırsatta yapacağım Fadime
YanıtlaSilGörüntüsü lezzetini anlamaya yetiyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Çilek ve çikolata, asla hayır diyemeyeceğim ikili:) Hele ikisi de bir yerdeyse yemede yanında yat..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil