HAYIRLI CUMALAR BLOGCANLAR VE TÜM TAKİPÇİLERİM BUGÜN PAYLAŞACAĞIM BU POĞAÇANIN TARİFİ BANA AİT BLOĞUMDA OLMASINA RAĞMEN ÖNCEKİ FOTOĞRAFINI GÜNCELLEMEK ADINA TEKRAR PAYLAŞIYORUM .FACEMDE YAYINLADIĞIMDA BİR KAÇ ARKADAŞIM DENEDİ VE BEĞENDİLER.UMARIM SİZLERDE DENER VE BEĞENİRSİNİZ SEVGİLERİMLE..
NE VARSA HAMURUNDA POĞAÇA
MALZEMELER:
2 yumurta[1tanesinin sarısı üzerine]
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 büyük haşlanmış ezilmiş patates
1 adet taze soğan ince kıyım
1 tutam maydanoz ince kıyım
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 büyük haşlanmış ezilmiş patates
1 adet taze soğan ince kıyım
1 tutam maydanoz ince kıyım
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kaba alınır iyice karıştırılır.
Ardından un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur.
Ele yapışmıyacak ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
İri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçalarımız dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilr.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilr.
çok beğendim bazen değişik ne yapsam dediğim de yapılacak bir tarif eline sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık.. Poğaçalara dayanamıyoruz :)
YanıtlaSil