BLOĞUM 1 YAŞINDA
Selamunaleykum sevgili blogger arkadaşlarım.ve takipçilerim...
Tuzlusuyla tatlısıyla şerbetlisiyle koca 1 seneyi geride bıraktık, evet koskocaman 1 sene.
Zaman ne kadar çabuk geçiyor öyle değil mi?
Bu zaman zarfı içerisinde yanımda olduğunuz için teşekkür ederim.
Bloğumun 1. yılı kutlu olsun.
Hayırlı, güzel nice beraber yıllara inşaAllah.Sevgilerimle..
Bu pastayla kutlayalım istedim tarifim şöyle
BALIK PASTA
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı sıcak Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı sıcak Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
İÇİNE:
1 büyük muzKREMASI:
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
Kakao
100 ml çırpılmış sıvı krema
70 gr bitter çikolata
YAPILIŞI:
Süt, toz şeker, un ve kakaoyu bir tencereye alın. Orta ateşte
karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın, içine bitter
çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Tencereyi soğuk su dolu bir
kaba yerleştirin ve karıştırarak soğutun. Soğumasına yakın içine
çırpılmış sıvı kremayı ekleyin. Güzelce karıştırılıp
buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
Yumurta aklarını kar beyaz olcak sekilde mikser ile cırpıyoruz bembeyaz
olunca sekerin yarısı ekleyip tekrar karıstırıyoruz.ayrı bi kapta
yumurta sarıları seker ve sıcak suyu eririp yumurta akları karısıma
ekliyoruz.ardından yağı unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip tahta
kasık ile kabarcıklarını söndürmeden cırpıyoruz. Kelepçeli kalıba alıp
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirip,soğutuyoruz.İkiye kesiyoruz.
Üçgen şeklinde bir dilim kesip, tam aksi yönüne, balığımızın kuyruğu olacak şekilde ekleme yapıyoruz..Servise sunacağımız tepsi veya fanusun üstüne.koyup şekerli sütün yarısıyla ıslatıyoruz Üzerine kremamızdan sürüp,üzerine muz dilimlerini sıralıyoruz.Diğer kekimizide kalan sütle ıslatıp üzerine kapatıyoruz.Kremayla sıvayıp şanti ve bonibonlarla süslüyoruz.
Üçgen şeklinde bir dilim kesip, tam aksi yönüne, balığımızın kuyruğu olacak şekilde ekleme yapıyoruz..Servise sunacağımız tepsi veya fanusun üstüne.koyup şekerli sütün yarısıyla ıslatıyoruz Üzerine kremamızdan sürüp,üzerine muz dilimlerini sıralıyoruz.Diğer kekimizide kalan sütle ıslatıp üzerine kapatıyoruz.Kremayla sıvayıp şanti ve bonibonlarla süslüyoruz.
nice nice uzun paylaşımlar dilerim canım.pasta harika.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHarika ellerine sağlık.Daha nice yıllara...en güzel tariflerle sevgiler...
YanıtlaSilbloğuna nice mutlu paylaşımlar diliyorum
YanıtlaSilNice güzel Yıllar olsun
YanıtlaSilçok güzel ellerine sağlık bayıldım doğrusu
YanıtlaSilNice yıllara. Görüntü cok hoş.
YanıtlaSiltarifleriniz cok güzel ama bilgisayara kopyalamaya da izin verirseniz sevinirim çünkü beğendiğim tarifleri bilgisayara indirip yapacağımda ordan bakıyorum
YanıtlaSil