KIŞ KISIRI
MALZEMELER:
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1 rendelenmiş soğan
2 kepçe kışlık domates sos
4 diş rendelenmiş sarımsak
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2su bardağı su
1yemek kaşağı domates salçası
1yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
3-4 adet taze soğan ince kıyılmış
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı)
karabiber
kimyon
pul biber-tuz
1 rendelenmiş soğan
2 kepçe kışlık domates sos
4 diş rendelenmiş sarımsak
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2su bardağı su
1yemek kaşağı domates salçası
1yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
3-4 adet taze soğan ince kıyılmış
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı)
karabiber
kimyon
pul biber-tuz
YAPILIŞI:
Bulguru bir tencereye alın üzerine rendelenmiş soğanı,sarımsağı,
suyu,sıvıyağı ve yeteri kadar tuzu ilave ederek tencereyi ocağa koyup,
kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapatıp kapağı
kapalı şekilde 10 dk dinlendirin.Geriye kalan tüm malzemeleri ekleyip
iyice elinizle yoğurarak yada bir kaşık yardımıyla karıştırın
Beni benden aldın. Bekle canım ben hemen geliyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık :)
Teşekkür ederim canım kalmadı ama senin için gene yaparım sevgilerimle.:)
SilHIMM GALETA UNU HİÇ DUYMAMIŞTIM SEMAHNM DENİCEM BUNUDA.)
YanıtlaSilDeneyin Beyhan hanım çok nefis oluyor.:)
Silismide kendide çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgilerimle.:)
SilGaleya ununu nicin koyuyoruz..Ellerinize saglik ,pismis kısırin tadida bir baska olur..
YanıtlaSilTamamen benim ilavem Daha önce duymuştum etsiz çiğ köftelere koyulduğunu değişik ve lezet kattı teşeşekkür ederim canım
SilAnnemin yaptığıda bu şekildedir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nursevin hanımcım sevgilerimle.:)
SilBol nar eksili nefis vallahi. Eline saglik. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgilerimle.:)
Siltarifini verdiğin iyi oldu geçen yaptığım sulu mu oldu ne sevgiler
YanıtlaSil:) sevgilerimle canım ..
SilOH SÜPER.HER TÜRLÜSÜNÜ ÇOK SEVERİM.AMA BENİM KIŞ KISIRIM DAHA FARKLI.iNŞ.YINLAYACAĞIM BEN DE :) ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS OLMUŞ.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Şulecim sabırsızlıkla bekliyorum tarifini sevgilerimle.:)
SilAcaba memleket olarak hangi memleketin ocak kısırı ?Ben de yapıyorum ama tarihini bilmiyorum .Ablamın kayın validesi yapıyordu ondan öğrendim, 10 yıldır da ocakta yoğurarak yapıyorum.
YanıtlaSil