7 Ocak 2014 Salı

KIŞ KISIRI

KIŞ KISIRI

MALZEMELER:

2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1 rendelenmiş soğan
2 kepçe kışlık domates sos
4 diş rendelenmiş sarımsak
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2su bardağı su
1yemek kaşağı domates salçası
1yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
3-4 adet taze soğan ince kıyılmış
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı)
karabiber
kimyon
pul biber-tuz

YAPILIŞI:

Bulguru bir tencereye alın üzerine rendelenmiş soğanı,sarımsağı, suyu,sıvıyağı ve yeteri kadar tuzu ilave ederek tencereyi ocağa koyup, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapatıp kapağı kapalı şekilde 10 dk dinlendirin.Geriye kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice elinizle yoğurarak yada bir kaşık yardımıyla karıştırın

AFİYET OLSUN..

17 yorum:

  1. Beni benden aldın. Bekle canım ben hemen geliyorum :)
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım kalmadı ama senin için gene yaparım sevgilerimle.:)

      Sil
  2. HIMM GALETA UNU HİÇ DUYMAMIŞTIM SEMAHNM DENİCEM BUNUDA.)

    YanıtlaSil
  3. ismide kendide çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Galeya ununu nicin koyuyoruz..Ellerinize saglik ,pismis kısırin tadida bir baska olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen benim ilavem Daha önce duymuştum etsiz çiğ köftelere koyulduğunu değişik ve lezet kattı teşeşekkür ederim canım

      Sil
  5. Annemin yaptığıda bu şekildedir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursevin hanımcım sevgilerimle.:)

      Sil
  6. Bol nar eksili nefis vallahi. Eline saglik. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  7. tarifini verdiğin iyi oldu geçen yaptığım sulu mu oldu ne sevgiler

    YanıtlaSil
  8. OH SÜPER.HER TÜRLÜSÜNÜ ÇOK SEVERİM.AMA BENİM KIŞ KISIRIM DAHA FARKLI.iNŞ.YINLAYACAĞIM BEN DE :) ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS OLMUŞ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şulecim sabırsızlıkla bekliyorum tarifini sevgilerimle.:)

      Sil
  9. Acaba memleket olarak hangi memleketin ocak kısırı ?Ben de yapıyorum ama tarihini bilmiyorum .Ablamın kayın validesi yapıyordu ondan öğrendim, 10 yıldır da ocakta yoğurarak yapıyorum.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.