MİNİK KÖSTEBEK PASTA
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (elenmiş un)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (elenmiş un)
KREMASI:
4 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı un(tepeleme dolu)
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı un(tepeleme dolu)
1 çay bardağı hindistan cevizi
İÇİNE:
Muz
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır Köpürene kadar mikserle çırpılır.
Süt ve sıvıyağ ilave edilip karıştırılır.
Bir kabın içine un,vanilya,kabartma tozu ve kakao eklenip elenip karıştırılır.
Azar azar sıvı karışımına eklenip karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş Büyük fırın tepsisine hamur boşaltılır ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kek10-15 dk arası pişirilir.
Krema için süt,şeker ve un tencereye alınır ve iyice çırpılır ocakta koyulaşana kadar pişirilir.
Krema ocaktan indikten sonra hindistan cevizi eklenip karıştırılır.
Hazırlanan krema soğuması için bekletilir.
Fırından çıkan ve soğuyan kek çay bardağı veya su bardağı ile yuvarlaklar kesilir yanlardan kalan parçaları rondada
parçaları rondada un haline getirilir geniş bir tabağın içine konur..
Bir yuvarlak kek parçası alınır üzerine muz dilimlenip konur ( ben bazende kremanın içine muzu küçük küçük doğrayarak karıştırıyorum ve o şekilde kekin üstüne koyuyorum ) bir çorba kaşığı kremadan konur ve rondodan çekilen kek kırıntısına muhallebinin her tarafı bulanır.
Eliniz ile yuvarlak şekil alması sağlanır.
Diğer keklerede aynı işlem uygulanır.
Hazırlanan köstebek pastalar bir gece bekletilip servis edilir..
Süt ve sıvıyağ ilave edilip karıştırılır.
Bir kabın içine un,vanilya,kabartma tozu ve kakao eklenip elenip karıştırılır.
Azar azar sıvı karışımına eklenip karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş Büyük fırın tepsisine hamur boşaltılır ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kek10-15 dk arası pişirilir.
Krema için süt,şeker ve un tencereye alınır ve iyice çırpılır ocakta koyulaşana kadar pişirilir.
Krema ocaktan indikten sonra hindistan cevizi eklenip karıştırılır.
Hazırlanan krema soğuması için bekletilir.
Fırından çıkan ve soğuyan kek çay bardağı veya su bardağı ile yuvarlaklar kesilir yanlardan kalan parçaları rondada
parçaları rondada un haline getirilir geniş bir tabağın içine konur..
Bir yuvarlak kek parçası alınır üzerine muz dilimlenip konur ( ben bazende kremanın içine muzu küçük küçük doğrayarak karıştırıyorum ve o şekilde kekin üstüne koyuyorum ) bir çorba kaşığı kremadan konur ve rondodan çekilen kek kırıntısına muhallebinin her tarafı bulanır.
Eliniz ile yuvarlak şekil alması sağlanır.
Diğer keklerede aynı işlem uygulanır.
Hazırlanan köstebek pastalar bir gece bekletilip servis edilir..
eline sağlık tatlım harika görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler :)
SilTek lokmalık nefis oluyorlar. Eline sağlık. Çok severim. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silharika canım :) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Büşracım :)
Silen sevdiğimden ellerine saglık sevgiler :(
YanıtlaSilTeşekkür ederim Emel hanım sevgiler :)
Silçok beğendim mmmm dedim ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
Silharikaa... ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilharika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgilerimle
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgilerimle :)
Silayyy bunlar nefis çokomel gibi eti puuuf puf gibi olmuş ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
SilBU GERÇEKTN GÜZEL OLUYOR ELİNİZE SAĞLIK HEP ZİYAN OLMUYOR MİSAFİR İKRAMLARINDA BEN BUNU BİRDE ISPANAKLI KEKLE YAPTIM İKİ RENK Bİ ARADA COK SÜPER OLUYOR
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silellerine sağlık..kızım bayıldı..anne anne yapalım mı diyoo :)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgilerimle.:)
YanıtlaSilyaa ne güzel şeyler var blogunuzda böyle, hele pastalar bölümü tam bana göre, ellerinize sağlık
YanıtlaSil