YİNE OKTAY USTADAN YİNE ÇOK GÜZEL BİR KURABİYE TARİFİ ÇOK ÖNCE YAPTIĞIM ANCA ŞİMDİ PAYLAŞABİLDİĞİM BADEM EZMESİ TADINDA BİR TARİF
Unsuz Yağsız Cevizli Kurabiye[Badem Ezmesi Tadında]
Malzemeler:
2 yumurta akı
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz dövülmüş
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta[azaltılabilir, çoğaltılabilir.]
Üzerine:
Tuzsuz bütün fındık
Yapılışı:
Tüm malzemeler iyice yoğurulur.Yuvarlanır ortalarına fındık konur. Yağlı tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.[15-20 dk.]
Afiyet Olsun...
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz dövülmüş
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta[azaltılabilir, çoğaltılabilir.]
Üzerine:
Tuzsuz bütün fındık
Yapılışı:
Tüm malzemeler iyice yoğurulur.Yuvarlanır ortalarına fındık konur. Yağlı tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.[15-20 dk.]
Afiyet Olsun...
Unsuz yağsız diye başlığı görünce atladım hemen... ve tarifi alıp, en yakın zamanda denemek üzere kaçıyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, teşekkürler :)
Teşekkürler Banu hanım bdem ezmesi tadında oluyor umarım sizinde hoşunuza gider sevgiler
YanıtlaSilmerhaba zıyaretınız benı memnun ettı...sayfama sızı ekledim...kurabıyeler nefıs gorunuyor elınıze sağlık...artık sayfanızı sık sık zıyaret ederım....her zaman sayfama sızıde bekliyorum sevgiyle kalın
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Hoş geldiniz Pınar hanımcım bende sizi takipte olacağım izleyicinizimde sevgilerimle.
YanıtlaSilMerhabalar sert mi oluyor yumuşak mı
YanıtlaSil