Daha önceki Ankara'ta taşınmamızda, bütün pazarları dolaştım ve börülce bulamadım.Ben doğma büyüme İzmir'liyim ve İzmir'de börülceyi çok tüketiriz ve çok severiz.Ankara'da bulunduğumuz semtte,salı pazarımız var orda çok şükür buldum .Bu taşınmamızda artık aramaya gerek yok .(Belki farklı ilçelerde vardır ama ben rastlamadım) Bu hafta pazardan sağolsun eşimde almış.Daha önce fotoğrafladığım yemek gerçi ama,bu akşam yemeğimizde de ,börülce yemeği vardı .Aklıma geldi sizlerlede paylaşayım istedim .Her türlüsünü seviyoruz,bu halini sanki daha çok seviyoruz.Değerli takipçilerim hayırlı akşamlar sevgiler ..tarifimiz şöyle
YOĞURTLU,SOSLU TAZE BÖRÜLCE
1 Kilo taze börülce
Yarım kilo sivri biber(tatlı,yeşil köy biberi veya çarliston biber)
2 adet büyük kuru soğan
5-6adet domates
2 adet büyük kuru soğan
5-6adet domates
4 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 fincan zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Tuz
Yapılışı:
Börülceleri temizleyip uzun olanları 4' bölüp yıkayın.
Börülceleri bir tencereye aktarıp üzerini geçecek kadar su ve birazda tuz atarak yumuşayana kadar haşlayın.
Sivri biberleri de temizleyip 2 parmak kalınlığında doğrayın az yağla tavada kızartın.
Bir tavaya zeytinyağını koyarak içine yemeklik doğradığınız soğanları ilave ederek kavurun üzerine rendelenmiş domatesleri şekeri ve tuzu ilave edip sos haline gelene kadar pişirin.
Bir kapta sarımsakları tuz ile ezerek üzerine yoğurdu ilave edip karıştırın.
Servis tabağına haşlanan börülceleri koyun üzerine kızaran sivri biberleri yaydırın. Sarımsaklı yoğurdu da üzerlerine güzelce yaydırıp en üste sosu döküp servis yapın.
Afiiyet Olsun...
2 su bardağı yoğurt
1 fincan zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Tuz
Yapılışı:
Börülceleri temizleyip uzun olanları 4' bölüp yıkayın.
Börülceleri bir tencereye aktarıp üzerini geçecek kadar su ve birazda tuz atarak yumuşayana kadar haşlayın.
Sivri biberleri de temizleyip 2 parmak kalınlığında doğrayın az yağla tavada kızartın.
Bir tavaya zeytinyağını koyarak içine yemeklik doğradığınız soğanları ilave ederek kavurun üzerine rendelenmiş domatesleri şekeri ve tuzu ilave edip sos haline gelene kadar pişirin.
Bir kapta sarımsakları tuz ile ezerek üzerine yoğurdu ilave edip karıştırın.
Servis tabağına haşlanan börülceleri koyun üzerine kızaran sivri biberleri yaydırın. Sarımsaklı yoğurdu da üzerlerine güzelce yaydırıp en üste sosu döküp servis yapın.
Afiiyet Olsun...
Nefis gözüküyor ellerine sağlık şekercim..:)
YanıtlaSilTeşekkürler şekerim.:)
SilBende cok begendim lezzeti iyi tesekkur ederim:)
SilBiz bir de toprak çıktık iyi mi:))Ben de 35,5 İzmirli olup börülceye bayılanlardanım. Ellerinize sağlık. Bana da yarınki yemek için iyi bir fikir oldu. Teşekkürler...
YanıtlaSilHoş geldin toprağım şimdiden kolay gelsin.sevgilerimle..
Silelıne sağlık ıstanbulda da az bulabılıyorum bende cok severım
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma hanımcım sevgiler
SilArtık Ankara 'da olduğuna göre görüşelim İnşallah :)
YanıtlaSilBörülcenin salatasını çok severim ben de..
Ellerine sağlık...
Sevgiler..
Teşekkür ederim canım İnşaAllah görüşelim sevgiler
SilEllerine sağlık Selma hanım çok da lezzetli olur börülce ,bende çok severim.sevgilerimle...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Rümeysa'cım sevgiler
Silnefis görünüyor canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
YanıtlaSil