KIYMALI KATLI BÖREK
Malzemer:
1 Su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ara katlar için:
Buğday nişastası
İç harcı için:
300 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber,sıvıyağ
YAPILIŞI.
Önce yeteri kadar sıvıyağda küp,küp doğranmış soğanları 3-4 dk çeviriyoruz,Ardından kıymamızı ilave ediyoruz suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz.tuzunu karabiberini ve ince kıyım maydanozları katıp
altını kapatıyoruz.soğumaya bırakıyoruz.
Süt,sıvıyağ,su,yumurtayı iyice karıştırıp,sirke,tuz ve azar azar un ilavesiyle kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru rulo yapıp 20 bezeye bölüyoruz. Un yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Aralarına nişasta serpip 5' erli grup yapıp nişasta yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açıp,üzerine harcımızı koyup rulo yapıyoruz .2-3 parmak genişliğinde kesip üzerine yumurta sürüp ,yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Önceden ısınmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Afiyet Olsun.
1 yumurta
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ara katlar için:
Buğday nişastası
İç harcı için:
300 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber,sıvıyağ
YAPILIŞI.
Önce yeteri kadar sıvıyağda küp,küp doğranmış soğanları 3-4 dk çeviriyoruz,Ardından kıymamızı ilave ediyoruz suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz.tuzunu karabiberini ve ince kıyım maydanozları katıp
altını kapatıyoruz.soğumaya bırakıyoruz.
Süt,sıvıyağ,su,yumurtayı iyice karıştırıp,sirke,tuz ve azar azar un ilavesiyle kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru rulo yapıp 20 bezeye bölüyoruz. Un yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Aralarına nişasta serpip 5' erli grup yapıp nişasta yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açıp,üzerine harcımızı koyup rulo yapıyoruz .2-3 parmak genişliğinde kesip üzerine yumurta sürüp ,yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Önceden ısınmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Afiyet Olsun.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silellerine sağlık bu akşam bende hemen hemen aynı tarifle bir hamur yoğurup açma börek yaptım beklerim
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Sizinde elinize sağlık .Tabikide gelirim.:)
Silelıne sağlık hamur malzemesınde herhangı bır kabartma malzemesı yokmu sevgıler
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Yok Selma hanımcım sevgiler..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor .ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil