MUZLU & ÇİKOLATALI ÇİÇEK PASTA
MALZEMELER:
1 Adet kakaolu iki katlı hazır pandispanya
KREMASI:
4 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
**************
Yarım paket hazır sıvı krema
1 Paket bitter çikolata (80 gr)
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
ISLATMAK İÇİN:
1su bardağı ev yapımı muzlu süt
ARASINA:
Muz,damla çikolata
YAPILIŞI:
Önce kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt,yumurta sarısı ,şeker,un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız kremayı ılıtın , Başka bir kapta kremayı mikserle 4-5dk çırpın. çikolatayı,benmari usülü eritin ılımış muhallebiye çırptığımız kremayı erittiğimiz çikolatayı ,kakaoyu, pudra şekerini koyup mikserle karıştırın.Pandispanyayı alttaki resimdki gibi 6 yuvarlak kenarlı çiçek şeklinde kesin.Kenardan çıkan parçaları elinizde veya robatta iyice ufalayın (süslemek için)
Pandispanyayı tek katını sütün yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın bir kısmını yayın En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayıp dilediğiz şekilde hindistan cevizi ve kek kırıntılarıyla süsleyin.
Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN...
MALZEMELER:
1 Adet kakaolu iki katlı hazır pandispanya
KREMASI:
4 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
**************
Yarım paket hazır sıvı krema
1 Paket bitter çikolata (80 gr)
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
ISLATMAK İÇİN:
1su bardağı ev yapımı muzlu süt
ARASINA:
Muz,damla çikolata
YAPILIŞI:
Önce kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt,yumurta sarısı ,şeker,un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız kremayı ılıtın , Başka bir kapta kremayı mikserle 4-5dk çırpın. çikolatayı,benmari usülü eritin ılımış muhallebiye çırptığımız kremayı erittiğimiz çikolatayı ,kakaoyu, pudra şekerini koyup mikserle karıştırın.Pandispanyayı alttaki resimdki gibi 6 yuvarlak kenarlı çiçek şeklinde kesin.Kenardan çıkan parçaları elinizde veya robatta iyice ufalayın (süslemek için)
Pandispanyayı tek katını sütün yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın bir kısmını yayın En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayıp dilediğiz şekilde hindistan cevizi ve kek kırıntılarıyla süsleyin.
Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN...
ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Sibel hanımcım sevgiler
SilEllerinize sağlık. Bloğunuzun genel görünümü çok hoş ve rahat izlenebilir şekilde.
YanıtlaSilBelli ki çok lezzetli tarifler paylaşılıyor ve paylaşılacak:)
Sevgiler gönderiyorum...
çok teşekkür ederim hoş geldiniz sevgilerimle
SilEllerine sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilEminim tadı da öyledir...
Sevgilerimle...
Teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım.nefis nefisss.sevgiler.
YanıtlaSilçok sağol canım sevgiler
YanıtlaSilÇok değişik ve güzel olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim adsız
Silçok güzel gözüküyor, eline sağlık şekercim.
YanıtlaSilTeşekkürler tatlım
SilÇok güzel olmuş görüntüsü,ellerinize sağlık,tadıda çok güzel olmalı afiyet olsun :)
YanıtlaSilBende yapıcam ilk fırsatta
Teşekkür ederim hoş geldiniz sevgiler
SilHmmm bunu da denemek istiyorum çok güzel görünüyorrr :))
YanıtlaSil